Een veranda in uw tuin


veranda kopen

Wilt u ook een veranda in uw tuin? Lees dan nu waar u op met letten bij de aanschaf en plaatsing van uw veranda.

Materiaal

Een veranda kan in verschillende soorten materiaal gemaakt worden. Het meest bekend en vertrouwd is de houten veranda. Dit is de meest natuurlijke soort en straalt veel rust en beleving uit. Houten veranda’s zijn in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Een op maat gemaakte veranda sluit altijd het mooiste aan op uw specifieke situatie. Eigenlijk bestaat er niet zoiets als een “standaard” veranda. De houten veranda kan in veel verschillende soorten hout worden geleverd. De meest bekende is de douglas houten veranda. De kleur, de kwaliteit en de prijs zijn voor de meeste mensen de beweegreden om voor een douglas houten veranda te kiezen. Uiteraard kan je ook kiezen voor een grenen veranda of een eikenhouten veranda. Hoewel deze wel in prijs zullen verschillen kan een heel goede keus zijn om goed na te denken over de houtsoort keuze. In moderne tuinen zou je nog kunnen kiezen voor een cortonstalen veranda of een aluminium veranda. In combinatie met een glazen dak of een dak van doorschijnende zonnepanelen die energie opwekken heeft u een uniek object in uw tuin.

3D-tekening

Een nieuwe veranda is een heel goede investering om nog meer te genieten van de prachtige tuin die u hebt laten aanleggen of die u zelf hebt aangelegd. Maar in verbeelding kan een veranda een heel ander effect geven dan als het daadwerkelijk in uw tuin gebouwd is. De kleur kan sterk afwijken van wat u voor ogen had. De maatvoering is ook heel bepalend voor hoe één en ander uiteindelijk oogt. Als het mogelijk is laat u daarom een 3D tekening of een schets maken van de veranda zoals u die voor ogen hebt.

Uitbouw

Kiest u specifiek voor een traditionele veranda of zijn er ook mogelijkheden in uw tuin? Een kapschuur of een overkapping behoren ook tot de mogelijkheden, of wat te denken van een overkapping in combinatie met een blokhut/ tuinhuis. Een goede veranda specialist kijkt naar de mogelijkheden in uw tuin en adviseert u op basis van jarenlange ervaring over de beste keuze voor de veranda in uw tuin.

Plaatsing

Het huis en of de schuur in de tuin en het formaat van de tuin zijn altijd leidend voor de verschillende mogelijkheden van de plaatsing van een veranda. Een kleine tuin bij een rijtjes huis zal bijna altijd resulteren in een veranda tegen de gevel van de achterzijde van het huis. Hier hoeft u geen rekening te houden met zon en wind. Heeft u een grotere tuin en kan u kiezen dan kunt u rekening houden met zonsopkomst en zonsondergang. Bent u van plan alleen een wijntje te drinken en een boek te lezen of gaat u ook buiten koken en komt er ook een terrashaard op de veranda dan zult u ook moeten nadenken over de plaats voor een rookkanaal. U wilt de buren tenslotte niet al te veel tot last zijn. Voor plaatsing van een kapschuur of een terrasoverkapping /combinatie spelen andere factoren weer een rol.

Reviews

Let op de reviews van het bedrijf waar u zaken mee wilt gaan doen. Een negatieve recensie hoeft niet altijd kwalijk te zijn. Het gaat er om hoe de verandabouwer de klacht uiteindelijk heeft opgelost. Het aantal recenties zegt ook veel over de productiviteit van de veranda specialist. Let goed op de feedback die eerder klanten hebben gegeven.

Veranda foto’s

Zijn er foto’s beschikbaar van eerder opgeleverde veranda’s of kapschuren? Aan de hand van de foto’s krijgt u een goed beeld van de soort veranda’s die de verandabouwer eerder heeft gemaakt.

Veranda kopen

Een veranda kopen is niet over één nacht ijs gaan. Laat u niet gek maken door wilde verhalen maar laat u overtuigen door de kwaliteit van de vakman. Misschien kunt u in de buurt eerst eens eerder opgeleverd werk bekijken.

Wilt u ook een mooie veranda kijk dan eens  op de website van Uw veranda Specialist

Uw Veranda Specialist
Aurora 10
1716 DP Opmeer
Noord-Holland