Creatief met kurk in 2016


Wat is momenteel hot voor je interieur, nou dat is kurk. Je ziet het op steeds meer plekken en met verschillende doeleinden. De dop van je fles wijn is nog steeds het meest voorkomende product van kurk, maar er is tegenwoordig veel meer.

image001 Nog even kort over kurk, het komt van de kurkeik. Niet de gehele boom wordt gebruikt om uiteindelijk kurk te krijgen, maar alleen de schors. De kurkeiken zijn voornamelijk in Portugal te vinden. Kurk bevat lucht en is daardoor lichter dan water. En daarom is het goed te gebruiken als stop voor flessen gevuld met jouw favoriete wijn.

Zelf aan de slag

Het boodschappenlijstje is kort, kurk en lijm. De echte diy-liefhebber heeft vast al wel de juiste lijm in huis. Verder is een schaar of een stanleymes handig. De kurk koop je gewoon op een rol, net zoals tafelzeil of stof op een rol. Een rol kurk is vaak een meter breed en verkrijgbaar in verschillende diktes. Een leuk idee is om een gedeelte van je muur van onder tot boven te voorzien van kurk. Een soort mega prikbord. Je kan er al je herinneringen op kwijt of hang een paar mooie posters op. Niet moeilijk en je bent zo klaar.
image003Wil je zelf een motief of patroon op je muur creëren, koop dan kurk in de vorm van een rol tape. Leef je uit en je hebt sowieso een unieke creatie. De tape is voorzien van een plak strip, dus makkelijk in gebruik.
Of als je toch die complete rol met kurk al hebt aangeschaft, maak een eigen creatie. Een grote ananas is een idee of meerdere geometrische vormen. De mogelijkheden zijn eindeloos.
Een ander idee is om onderzetters van kurk te kopen. Ze zijn er als pannenonderzetter of voor mokken. De pannenonderzetters kan je bijvoorbeeld willekeurig op een muur of deur plakken. Handig om kleine briefjes op te hangen of leuke foto’s.
De onderzetters voor mokken kan je schilderen en zijn dan leuk als cadeautje.

Liever kant-en-klaar kopen

image005Er zijn prikborden van kurk verkrijgbaar met een plakstrip. Die hoef je dus alleen maar op de muur te plakken en klaar. Maar er zijn meer woonaccessoires verkrijgbaar. Een leuke bank, een krukje of bijzettafel, maar ook vazen en plantenhangers. Zelfs schoenen met kurk behoren tot de mogelijkheden. Een mooie etui of portemonnee is ook een echte musthave. Ze zijn gemaakt van het restant kurk waar daadwerkelijk die kurk voor je fles wijn van is gemaakt. Een stukje afval waar toch iets moois van gemaakt wordt, wie houdt daar nou niet van?
Kurk kan nu dus echt niet meer ontbreken in je interieur.

www.interiordelights.nl

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *